Blog

Novinky alebo doporúčania od nás pre Vás o jednotlivých kvetoch, kyticiach alebo o sviatkoch na ktoré sa kvety hodia.

Nájdete tu tiež články, ktoré o nás napísali ;)


Všetkým ženám

„Mysli ako kráľovná. Kráľovná sa nebojí zlyhania. Neúspech je ďalším odrazovým mostíkom k
veľkosti.“
Oprah Winfrey


Trendy 2024 - udržateľnosť

V roku 2024 očakávame posun smerom k udržateľnejším kvetom z miestnych zdrojov, ktoré podporia životné prostredie aj miestne podniky.

Čítajte ďaľej...


Kytice od srdca

Ak ešte stále váháte nad dokonalými kvetmi, aby ste dosiahli láskyplnú náladu na deň svätého Valentína, nechajte Flowers Drive by Laskykvet ukázať vám niektoré z najlepších inšpirácií, a našu krásnu valentínsku ponuku.


Sezónne kvety v interiéri

Dôležitosť kvetov v interiérovom dizajne nie je bezvýznamná. Kvety sú jednoduchým a
jemným spôsobom, ktorým môžeme dodať miestnosti šarm a teplo. Ich prítomnosť veselo napĺňa priestor farbou a vitalitou.


Ako kvety oživia každú miestnosť: Tip na 5 kvetinových aranžmánov pre vašu obývačku

Predstavte si, že vaša obývačka je ako plátno umelca, pripravená na to, aby ste na ňu naniesli farby, ktoré ju oživia a dodajú jej charakter. Jedným z najkrajších a najprirodzenejších spôsobov, ako to urobiť, je pomocou kvetov. Kvetinové aranžmány sú ako živé obrazy, ktoré vám umožňujú vyjadriť svoje emócie, štýl a pridať svieži nádych prírody do vašich miestností. V tomto príspevku sa podelím o päť tipov na kvetinové aranžmány, ktoré premenia vašu obývačku na oázu pokoja a krásy.


"Workspace" a prínos kvetov

Je známe, že krása a pokoj prírody majú upokojujúci účinok na myseľ a telo a kvety nie sú výnimkou. Či už radšej meditujete v záhrade alebo jednoducho máte na stole vázu s kvetmi, prítomnosť kvetov vám môže pomôcť nájsť pokoj a harmóniu vo vašom každodennom živote.


Snehobiele Vianoce

Prečítajte si o rozprávkových snehobielych Vianociach...o tom kedy padá najviac snehu, alebo aká výzdoba je vhodná pre tento "clean look" snehobielej vianočnej výzdoby. :)


Čerstvé kvety ako súčasť vianočnej výzdoby

Chcete počas sviatočného obdobia vyzdobiť vstupné haly, obývačky či izby vianočnými kvetmi? Prečítajte si originálne nápady, ako vdýchnuť vášmu domovu pocit sviatočnej kvetinovej mágie.


Cezmína

Cezmína je jednou z rastlín, ktoré si najviac spájame s Vianocami. Kombinácia lesklých zelených listov a jasne červených bobúľ je základom vencov, vianočných pohľadníc a čohokoľvek iného vo sviatočnom období. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o cezmíne..:)
Community Verified icon

Novembrové inšpirácie

Najlepšie kvety na novembrovú svadbu podľa odborníkov..:) Dozviete sa viac o ručne robených
aranžmánov, až po ozdoby na recepciu. Prečítajte si o najvhodnejších kvetoch pre neskorú jesennú
romancu! 😊


Čaro sušených kvetov

Existuje nespočetne veľa spôsobov ako použiť sušené kvety, struky či rôzne trávy. Viete ich krásne
zakomponovať do neskorých jesenných aranžmánov, alebo na zdobenie sviatočných vencov. Sušené
kvietky sa tiež dajú zakomponovať do zmiešanej kytice z čerstvých kvetov.


Kvetinový škorpión

Ak sa chcete dozvedieť viac o kvete Škorpióna, je dôležité najprv pochopiť definujúce vlastnosti znamenia . Pokiaľ ide o pozitívne vlastnosti, škorpióni sú známi tým, že....
Community Verified icon

Októbrové BOHO

Októbrová svadba je stvorená na pestrú paletu, rôzne prírodné dekorácie. Na výber je široká škála kvetov. Najobľúbenejšie možnosti sú celosia, chryzantémy, bodliaky, jesenné astry, šípkové vetvičky, ihelníčky a physalis.


Október: nechtík a krasuľka

 Vďaka svojim krásnym jesenným farbám a korenistej vôni sú nechtíky mimoriadne vhodné pre tých, ktorí v októbri oslavujú narodeniny. Krasuľky sú obľúbené u mnohých záhradkárov, ale aj ako súčasť "neskoro - letnej" kytice.
Community Verified icon

Jesenná svadba

September, október a november ponúkajú dokonalú zmes mierneho počasia a fascinujúcej scenérie pre jesenné svadby.

Svieži vzduch, chrumkavé lístie a útulná atmosféra robia jeseň obľúbeným obdobím pre svadby. Community Verified icon

Kvetinová terapia

Už čínski liečitelia verili, že kvet má neopísateľnú silu. Opisovali, že kvet môžete použiť na privodenie
akejkoľvek nálady, alebo pocitu a že tajomstvo spočíva vo farbe kvetiny.


Zverokruh a kvety


Vaše znamenie zverokruhu o vás veľa hovorí. Či už ste oboznámení s astrológiou alebo nie, môže byť pre vás zaujímavé dozvedieť sa viac, pokiaľ ide o vaše "kvetinové" znamenie a preferencie. Kvety a zverokruh sú navzájom úzko spojené. Každé znamenie je vyjadrené vlastným, a jedinečným kvetom, ktorý slúži ako silné, zmysluplné a voňavé znázornenie vašej osobnosti.
Community Verified icon

Letné gladioly

Tieto vysoké, farebné kvety symbolizujú česť a spomienku. Majú elegantné kvety, s trúbkovitým tvarom obopínajúce väčšinu kvetu. Ich dlhé stonky pripomínajú meč - od čoho je aj odvodený názov! :) Prejdite nadol a dozviete sa viac.


August na záhrade

Nadišiel čas zberu. Slnečné dni, sprevádzané vysokými teplotami dopriali rozkvetu rastlín, a bohatej úrode. Čaká vás posledné zavlažovanie, zostrih živého plotu, a výsadba neskorej zeleniny.


Africký nektárový kvet ,,Sugarbush"

Kvety protey produkujú veľké množstvo nektáru, preto sa bežne nazýva „cukrový ker“. V 19. storočí sa nektár používal v medicíne na liečbu kašľa a dýchacích ťažkostí.
Community Verified icon

Svadobné trendy 2023

Zostavili sme pre Vás inšpirátívne kombinácie, aby bol Váš deň rozprávkovo výnimočný. Svadobná sezóna roku 2023 je už v plnom prúde a Vy sa stále rozhodujete, ktorý štýl je ten "Váš pravý"? Neváhajte, a nechajte si poradiť. Očarujúce trendy, v spojení s nádhernými kvetmi - to všetko Vám prinášame v dnešnom článku! 


Hurá prázdniny - koniec školského roka je tu!

Môže byť náročné nájsť perfektný darček na poďakovanie učiteľom ku koncu školského roka, ale my máme pre vás dokonalý a cenovo dostupný darček. U nás v LaskyKvet sme zostavili rad darčekových kytíc, ktoré sú ideálne na vyjadrenie uznania učiteľovi vášho dieťaťa. :)
Community Verified icon

Najlepšie tipy, čo robiť v záhrade tento máj

Májová záhrada je plná rozmanitých farieb, väčšina rastlín už rozkvitá, alebo sa objavujú prvé puky...

Aj ked počasie je ešte stále premenlivé, o záhradu sa treba postarať. :) V dnešnom článku si pripomenieme pár tipov ako na to, prečítajte si nižsie.

Community Verified icon

Deň matiek

Našu ponuku sme obohatili o krásne pastelové novinky v nežných, ale aj výraznejších farbách. 

Doplnili sme nové "nekonečné" dekorácie, ale aj boxíky plné radosti. Pozrite sa sami, na naše nové prevedenia kytíc a kvetinových aranžmánov, ktoré potešia každú mamu! :)


Deň narcisov

Deň narcisov je verejno-prospešná zbieka "Ligy proti rakovine",  ktorá sa koná na Slovensku už od roku 1997 vždy  začiatkom jari.

Cieľom Dňa narcisov je poukázať na problematiku boja proti rakovine a finančne prispieť na boj proti nej.


Aprílová záhrada

Apríl so sebou prináša povinnosti v úžitkovej, ale aj okrasnej záhrade. Počasie je síce aprílové, avšak pôda sa postupne otepľuje a má ideálne podmienky na výsadbu.

Na každého poctivého záhradkára čaká siatie, presádzanie, údržba trávnika, zástrih drevín a ďalšie činnosti, ktoré vám pripomenieme v dnešnom článku. :)


Veľká noc v LáskyKvet

Či už sa na to pozeráme cez kresťanské alebo pohanské tradície, Veľká noc je oslavou znovuzrodenia. Toto krásne obdobie je oficiálne začiatok jari, kvety kvitnú, vtáky spievajú svoje ľúbostné piesne a kladú vajíčka, rodia sa malé jahniatka a kurčiatka - ktoré sú odjakživa symbolom Veľkej noci. 

Začína nový život.


Staroveké a exotické - Orchidey

Odborníci sa domnievajú, že orchidea bola na planéte už pred viac ako 120 miliónmi rokov, v čase keď sa po Zemi ešte pohybovali dinosaury. Odvtedy sa z nej vyvinulo viac ako 30 000 druhov.

Viete že z orchidey sa robí aj vanilková zmrzlina? Viac o orchideách sa dočítate v článku! :)


Svieže jarné novinky

Jarné obdobie je za rohom, a preto sme si pre Vás pripravili nádherné, svieže novinky, ktoré prinesú slnko do Vášho domova a vyčarujú úsmev na tvári!

Pozrite sa na naše nové kytice a aranžmány, v dokonalých jarných farbách a prevedeniach.


Ženy - žienky - ženušky

Jedna žena, druhá žena…
Žiadna nie je ušetrená
toho, že dnes slaví.
Tak nech vás to, dámy, baví 
:-)


5 spôsobov, ako stráviť krásny Valentín

Valentín sa blíži a preto je dobré začať plánovať už teraz. Pripadá na utorok, čo znamená, že budete mať pravdepodobne počas dňa povinnosti, to však neznamená, že svoju polovičku nemôžete večer rozmaznať.
Bez ďalších okolkov, tu je päť návrhov, ako tento rok stráviť dokonalého Valentína.
Community Verified icon

Recyklujte s nami a my Vás odmeníme!

Rozhodli sme sa, že aj my chceme prispievať k ochrane životného prostredia a byť ekologickejší. Preto spúšťame AKCIU -
MYSLÍME EKOLOGICKY!

Poďte s nami do toho, a my Vás odmeníme voucherom v hodnote 5EUR. Malý krôčik k ochrane životného prostredia má veľkú váhu, ak sa každý z nás nejakým spôsobom zapojí.

"Reuse, Reduce, Recycle"


Valentínsky špeciál - limitované novinky!

Na Valentína sme si pre Vás pripravili špeciálnu ponuku krásnych kvetov. Budeme sa Vám snažiť nákup uľahčiť vylepšeniami a tipmi.

Tu sú 3 dôvody prečo nakupovať v predstihu:
1. LIMITOVANÝ POČET KUSOV!
2. lepšie ceny do 5.2.2023
3. 10% zľava s kódom Valentín - platný tiež do 5.2.2023


Nádherný Ranunculus

Je tu nový rok a naším januárovým kvetom mesiaca je Ranunculus! Tieto obľúbené svadobné kvety, ktoré sú bežne známe aj ako "buttercup" prichádzajú v mnohých odtieňoch vrátane ružovej, žltej, bielej, oranžovej, červenej a fialovej – ideálne pre každú kyticu! Prečítajte si nižšie o ranunculuse - od tipov až po zaujímave fakty. 
Community Verified icon

10 január - Deň izbových rastlín

 Zajtra, 10. januára si pripomíname Deň izbových rastlín. Vianočná výzdoba pomaly odznieva, tak nezabudnite - a doprajte extra starostlivosť kvietkom, ktoré Vám robia radosť celoročne, no boli chvíľu v úzadí. :)


"Evergreen" - Vianočný stromček

Už Egypťania oslavovali zimný slnovrat, zdobením si svojich chrámov a domov zelenými stromami či vencami. Predstavovali večný život, mier a bohatstvo.

Po slnovrate začal Ra - slnko, žiariť jasnejšie a silnejšie a nesmrteľnosť "evergreenu" symbolizovala víťazstvo života nad smrťou.


Winter Wonderland

Chcete počas tohto sviatočného obdobia vyzdobiť svoj domov vianočnými kvetmi? Prečítajte si nápady, ako vdýchnuť vášmu domovu pocit sviatočnej kvetinovej mágie.

Ak chcete túto zimnú sezónu vyskúšať niečo trochu iné, je ideálny čas siahnuť po kvetinových aranžmánoch s trblietavým striebrom, zlatom, šiškami, matnými bobuľami a inými zimnými prvkami. :)

Community Verified icon

Advent a tradície

"Advent"

Slovo advent pochádza z latinského slova adventus a znamená čakanie na príchod spasiteľa.

Na Slovensku na sa prvú adventnú nedeľu v horských oblastiach schádzali pastieri, ktorí trúbili na dlhé zakrivené pastierske trúby, ktoré mali nádherný hlboký tón.


Mikuláš sa blíži!

Na mnohých miestach po svete, je hlavným symbolom obdarovania práve Mikuláš. Jeho sviatok, deň svätého Mikuláša, pripadá na 6. december, ktorým sa začína skoré adventné obdobie.

Pozrite sa s nami na pár zaujímavostí o sviatku sv. Mikuláša, a na skvelé novinky - v ktorých nájdete aj exkluzívne maškrty vhodné pre tento deň :)


Výhody kvetov pre duševné zdravie

So všetkým, čo sa v dnešnom svete deje, si náš rýchly životný štýl môže vybrať svoju daň na našom emocionálnom zdraví a pohode.

Zatiaľ čo mnohí sa rozhodnú oddýchnuť si pri sledovaní najnovšej relácie Netflix, alebo chodiť na prechádzky a byť so svojimi priateľmi, existujú aj iné spôsoby, ako môžeme pomôcť zmierniť náš stres a zlepšiť naše celkové duševné zdravie.


Varenie s jedlými kvetmi - chryzantémy

Kedysi boli kvety známe najmä pre prípravu rôznych jedál, alebo výrobu medicíny. Až neskôr sa stali populárnymi - ako darčeky.

Využívali sa na liečebné, výživové, alebo dokonca symbolické rituály rôznych kultúr po celom svete - počnúc čínskymi cisármi, či perzskou šľachtou.


Happy Halloween

Budúci týždeň – 31. októbra je každoročný sviatok Halloweenu a potom 1. novembra kresťanský sviatok; Všetkých svätých.

Je to jedna z najstarších osláv na svete - stará viac ako 2000 rokov. 

Starovekí Kelti verili, že hranica medzi týmto a nasledujúcim svetom sa v tento deň zoštíhlila, čo umožnilo duchom prechádzať. Verí sa, že potreba odohnať škodlivých duchov viedla k noseniu kostýmov a masiek. :)


Buďte romantickí aj na jeseň

Ruže nesú dôležitý význam už po tisícročia. Starí Egypťania ich používali pri rôznych rituáloch a obradoch, neskôr sa spomínajú aj v historických knihách od roku 551 pred Kristom. Knihy o ružiach obsahuje aj čínska cisárska knižnica. 

Angličania ich pestovali pre ich krásu, a my si ich navzájom dávame s odkazmi “ľúbim ťa”, alebo “si pre mňa dôležitý človek”.

Symbolika ruží je rôzna, pozrite sa sami. :)


Babie leto - október v záhrade

V októbri sa môžete tešiť z neskorej úrody, posledných okrasných kvietkov a príjemného slniečka.

Tekvice, studený vánok a chrumkavé lístie hrajúce všetkými farbami. Aj toto je október, jeden z najfarebnejších mesiacov v roku, ten - v ktorom sa definitívne lúčime s letom.


Vitaj jeseň!

Čaro jesene, a teplé tóny opadávajúcich listov, vždy navodia hrejivý pocit a magickú atmosféru. Rovnako je to aj s kyticami, ktoré vám môžu robiť radosť vo vašich príbytkoch pri pohári horúceho čaju. :)

Pozrite sa na typické jesenné kvety a naše novinky nie len živých, ale aj nekonečných kytíc, či darčekových boxov kvalitného čaju a kozmetiky, pre ešte krajší jesenný deň.


Starostlivosť o izbové rastliny

Jednoduché rady a tipy ako sa starať o izbové rastlinky a pomaly ich pripravovať na zimné obdobie.

V článku nájdete 9 základných krokov, ktoré zvládne naozaj každý! :)


5 inšpirácií na kyticu zo záhrady: Ktorá by vás potešila najviac?

Pozrite sa s nami na pár jednoduchých, ale za to krásnych kytičiek, ktoré si viete spraviť aj samé! :)

Ak záhradku nemáte, alebo vám niektoré kvety chýbajú - nebuďte smutní a zastavte sa na Galvaniho 2/A, kde na vás jedna veľká čaká so zľavou 30% na všetky neviazané rezané kvietky!


Leto ešte nekončí - novinky a krásna hortenzia

V  našej ponuke pribudli krásne kytice s odkazom - že leto nám ešte nekončí.  Môžete si vybrať kytice v sviežich farbách, elegantné či roztomilé boxy alebo premyslené darčekové sety.

Ponuka je doplnená o nové mixy obľúbených hortenzií, ktoré potešia nie len dámy ale aj pánov.

Pozrite sa sami! :)


Neskoré leto v záhrade

August je typickým mesiacom zberu plodov. Slnečné a teplé dni sú sprevádzané rozkvetom mnohých rastlín. Okrem bohatej úrody a zbierania zrelých plodov vás čaká aj výdatné zavlažovanie, zostrih kríkov, živého plotu a starostlivosť o trávnik.


Medzinárodný deň priateľstva

Túto nedeľu 30. júla je Medzinárodný deň priateľstva. Naši priatelia sú tí, ktorí s nami držia v dobrom aj zlom, tí, ktorí sú tu, keď ich potrebujeme, a pre ktorých sme tu my, keď nás potrebujú.


Originálne kytice na Deň rodičov

Spravte radosť svojim rodičom, a potešte ich krásnou kytičkou z našej ponuky. 

Už zajtra je deň, kedy môžete svojim rodičom ukázať ako Vám na nich záleží a prejaviť im uznanie a úctu za to, že sú jednými z najdôležitejších ľudí vo Vašom živote. :)


Inšpirácie na Deň otcov

Deň otcov je čoskoro za rohom! Čokolády a priania sú overenou klasikou, ale čo tak kvety? Dcéry, priateľky, manželky a všetky ženy - poďme spolu normalizovať darovanie kvetov opačnému pohlaviu! :-)


“Married in the month of roses June, Life will be one long Honeymoon.”

Sme takmer v polovici roka a teplé dni nám klopú na dvere. Je tu jún, mesiac plný slniečka a krásnych pestrofarebných kvetov. Jún je skvelým mesiacom pre zdobenie si príbytkov sezónnymi kvetmi, ale tiež ich môžete posielať ako letné darčeky. :)

Hovorí sa, že názov mesiaca jún pochádza z gréckeho “Junno”. Junno bola bohyňou manželstva. Aj z toho dôvodu je jún tradične považovaný za najlepší mesiac na svadbu. :)


V čom sa líšime od konkurencie

Už od počiatku dbáme na kvalitu a spokojnosť našich zákazníkov. Hlavným cieľom je Vám prinášať niečo iné, niečo čo ešte na Slovensku nebolo.


Ako vznikla Kvetinová princezná

Ako vznikla Kvetinová princezná

Začiatky boli ťažké, mali sme len víziu a pár fotiek v telefóne. O kvetinovom biznise som vedela len veľmi málo, ale bola som odhodlaná priniesť na Slovenský trh niečo unikátne. Otvárali sme v prvom najväčšom lockdowne.